lauantaina, elokuuta 22, 2009

Ajankohtaista *arkisto*

 29.1.2011
Viimeisestä päivityksestä on jo aikaa.
Tällä hetkellä uusia artikkeleita ei ole tulossa. Blogi kuitenkin pysyy nykyisessä tilassaan ja varmasti vanhoista kirjoituksista löytyy ehdasti mielenkiintoista luettavaa pitkäksi aikaa. Ei kun arkistoa selaamaan!
Päivityksiä saattaa vielä tulla, joten kuolleeksi blogia on turha julistaa. Lisäksi olen YouTube-sivulle lisäillyt videoita ja tulen jatkossakin sen helppouden takia niitä lisäämään. Videoiden ja kanavan kommentointi on tervetullutta.

21.12.2010
Vuosi vaihtuu jälleen.
Viimeisen 12kk aikana blogi on nähnyt noin 90 uutta artikkelia, joka tekee siis 7,5 per kuukausi. Kävijöistä sen verran tilastointia, että tyypillisenä päivänä sivulla vierailee ~50 surffailijaa. Oikein hyvä tulos näinkin marginaaligenrejä käsittelevälle sivustolle.
Entäpä mikä on suosituin artikkeli?
Wanhojen tanssit - Osa I 6,54% kävijäosuudellaan.
Tahtipuikon YouTube-kanavan tilaajia on lähes kymmenkunta ja jahka videoiden määrä kasvaa, löytää kanavan yhä useampi, uskon.
Blogin kuvapainotteisuuden ansoista Googlen käyttäjä voi artistin tai kappaleen nimellä hakemalla löytää kuvan, joka vie Tahtipuikkoon. Pelkästään rajaamalla kuvahaku koskemaan sivustoa, antaa Google tulokseksi 1160 kuvaa!
Linkkinä vielä jouluisia Radion Viihdeorkesterin tunnelmia
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=47&t=&a=09773

24.8.2010
Juhlapäivä tuli ja meni.
Vuosi sitten 23. päivä elokuuta Tahtipuikko-blogi sai alkunsa.
Nyt 12kk jälkeen blogissa on vieraillut 20 000 kävijää (joista itse varmaan puolet ;p). Artikkeleita on kertynyt 125 kappaletta. Kuten aina, olen panostanut enemmän laatuun kuin määrään. Tekstin ja tiedon määrä blogissa on valtava.
Tyypillinen päivitystahti jatkuu läpi tämän vuoden ja ensi kevään. Sen jälkeen en osaa sanoa. Juttuja on edelleen odottamassa, kunhan kirjoittaa jaksaa.
Muistakaa muuten blogin YouTube-kanava. Uppailen sinne jo kertaalleen tänne postaamaani musiikkia, mutta myöhemmin myös uutta materiaalia.

9.6.2010
Ja suvi suloinen...
Kevään opiskelu-uurastus on takana tältä erää. Kiire ja väsymys on näkynyt päivitystahdissa, joskin tämän vuoden 51 blogikirjoitusta on siihen nähden varsin hyvä suoritus.
Vaikka taakka on poistunut, en uskalla luvata päivitystahdin kiihtyvän.

Suositeltavat blogit -lista sisältää 11 mainiota saittia, jotka kannattaa tsekata. Mukavasti olen nähnyt myös vastavuoroisia linkkejä tännepäin.

Tuttu tyyli jatkuu edelleen. Artikkelisarjoja on enemmän kuin tarpeeksi - aiheista ei ole pulaa! Arvosteluja, vertailuja, havaintoja ja kirjoituksia on odotettavissa aina 1800-luvulta tähän päivään ulottuvalta ajanjaksolta. Mitä vanhempaa musiikkia, sitä varmemmin löydät sen Tahtipuikosta.

30.3.2010
Kevättä pukkaa hitaasti mutta varmasti.
Päivitystahti on hidastunut siten, että maaliskuussa uusia bloggauksia tuli vain 8. Se on seitsemän vähemmän kuin esimerkiksi tammikuussa. Suurin syy on ajan ja voimien puute. Tahti seuraavan 2 kuukauden aikana ei tuskin ainakaan parane. Kenties vasta kesä/syksy tuo vaihtelua verkkaisuuteen.

Lukijoiden mielipiteitä blogin eri artikkelisarjoista tiedustelevan gallupin saldo jäi köyhäksi: vain yksi lukija uskalsi sanoa mielipiteensä.
Masentavasta tuloksesta huolimatta en aio masentua. Tulos kertoo vain, että blogi ei ole ehtinyt profiloitua kunnolla ja että sillä ei ole pysyvää lukijakuntaa. On mielenkiintoista nähdä, onko tilanne vaihtunut vuoden kuluttua. Silloin artikkeleita on toivottavasti jo päälle neljännessata.


28.2.2010
Kuukauden kuulumisia:
Ajan ja osittain jaksamisen puute ovat hidastaneet uusien kirjoitusten syntyä. Luultavasti tapani kirjoittaa hyvin pitkäjänteisesti käy pidemmän päälle raskaaksi. Piristysruisketta siis kaivattaisiin ;)
Blogger teki muutoksia koodiinsa, ja jouduin rajoittamaan oikealla alhaalla näkyvien tagien määrää. Arkistosta voi onneksi helposti selata vanhoja otsikoita.
Radiokanavagallupin jakauma oli hyvin tasainen. Eniten kävijöiden ääniä sai NRJ. Hieman yllättäen, koska blogissa ei juurikaan käsitellä NRJ:n suosimia musiikkityylejä. Ehkä se kertoo enemmin kävijöiden laajemmasta musiikkimausta.

28.1.2010
Tasan kuukausi viime merkinnästä.
Juttua on pukannut melko tasaiseen tahtiin. Hyvä niin.
Olen miettinyt tapoja kehittää blogia edelleen, mutta mitään merkittävää uudistusta en ole suunnitellut. Ensiksi pitäisi ratkaista, kuinka persoonallista otetta kirjoituksiin soveltaisi. Tähän asti olen liikkunut aika "matter-of-fact" -linjalla. Se toisaalta pitää poissa pahemmat rönsyilyt ja epämääräiset kommentit, mutta voi olla tylsää "tietokirjamaista" luettavaa.
Toisekseen yritän laajentaa käsiteltäviä musiikkialoja, mutta en voi sille mitään, että minua kiinnostaa esim. 50-luvun instrumentaalimusiikki, jonka fanikannan kokoa ei Suomessa kehtaa edes arvioida.
Mutta tällä jatketaan.

28.12.2009
Kinkut on syöty, ja uusi vuosikymmen odottaa jo tuloaan. Jää nähtäväksi, millaisia musiikin tuulia meille siitä tarjotaan.
Viimeisin galluppi osoitti, että lukijakunnan ajallinen musiikkimaku ulottuu aina 1940-luvulta tähän päivään asti, mediaanin ollessa 70-luvulla. Hyvä tietää. Tulen käsittelemään jatkossakin musiikkia kaikilta näiltä vuosikymmeniltä.
Keväällä vapaa-aikani vähenee, joten joka päivälle ei pidä odottaa uutta artikkelia. Vähintään silti kerran viikossa lupaan uutta luettavaa ja kuunneltavaa.

11.12.2009
Näin adventtina olen käsitellyt blogissa jouluaiheista musiikkia. Muutama artikkeli on jo tehty ja tulossa lienee vielä toinen kourallinen ennen aattoa. Päivitystiheys ei päätä huimaa, mutta kuten aina, panostan enemmän laatuun kuin määrään. Jokaisen tekstin kirjoittaminen on vienyt aina tunnista kolmeen tuntia.
Uusimman gallupin tulokset paljastivat, että 80% lukijoistamme käyttää Spotify'ta (otoskoko N=5). Tämä on hyvä tietää, sillä aion jatkossakin käyttää ohjelmaa ahkerasti linkityksissä.


25.11.2009
Artikkeleiden määrä on ylittänyt maagisen viidenkymmenen rajan. Viime viikkoina tahti on ollut verkkaisempaan blogiin liittymättömien tekijöiden syystä. Mistään päivitysten laiminlyömisestä en vielä puhuisi.
Haen edelleen oikeanlaista asetelmapohjaa teksteille; Tällä hetkellä artikkelien tyyli vaihtuu melkein joka viestin kohdalla. Tietysti käsiteltävä asia määrää, millä tavalla sitä on hyvä purkaa.
Galluppi kiinnostavista genreistä ei tuottanut kolmella tasaisesti jakaantuneella vastauksella mitään tietoa. Jatketaan siis samalla linjalla musiikkityylien kanssa.


4.11.2009
Artikkeleita on jo päälle 40, tekstiä ties kuinka monta riviä eikä tahti ole suinkaan hiipumassa. Artikkelisarjoja on jo useampi, joten aiheista ei ole ainakaan pulaa. Lisää juttua siispä vain: tämä on resepti.
Odotan jo joulua ja niihin liittyviä teemapostauksia. Mutta ennakoida ei saa joululaulujen osalta. Vasta 1. adventtina on lupa tunnelmoida. Siitä pidetään kiinni.
Muistutan, että kommentteja voi jättää myös vanhempiin kirjoituksiin. Näen kyllä, mikäli niihin on tullut viestiä. Palaute on aina plussaa.

26.10.2009
Olen miettinyt, tulisiko blogin keskittyä entistä suppeampaan genrevalikoimaan vai päinvastoin laajentaa sitä. Luonnollisesti käsittelen vain musiikkia, joka itseäni kiinnostaa. Usein se on instrumentaalista tai 30-60 -luvulla julkaistua.
Olen lisännyt sivulle kyselyn, jossa voitte toivoa, mitä tyyliä olisi hyvä käsitellä enemmän.
Harkinnassa on myös eräänlaiset Top-5 viikkolistojen teko, mutta ehkei tämä vielä ole tarpeen.
Mainitsen erikseen vielä artikkelini George de Godzinskystä. Varmasti informoivimpia kirjoituksiani ikinä(puhumattakaan työtunneista).

 16.10.2009
Aika mennyt nopeasti ja syksy edennyt lähes talveksi.
Artikkeleita olen tuottanut noin 3kpl/viikko. Siis kuten huomaatte, pitäydyn pitkissä jutuissa. Haluan näin luoda ja levittää tietoa asioista, joita ei suomeksi ole käsitelty esim. Wikipediassa. En tyydy siis pelkkään kopiointiin ja hälläväliä esittelyihin, vaan panostan tiedonhakuun ja suomentamiseen teksteissäni.
Muistutan myös, että minua ei haittaa laisinkaan, jos kirjoittamaani tekstiä käytetään muualla. Se on pikemminkin tämän blogin yksi tarkoituksista.

29.9.2009
Olen miettinyt keinoja levittää tietoisuutta blogista. Olen lisännyt sivuston Blogilista.fi -palstalle, tosin en ole täysin selvillä sen hyödyistä. Eräs keino olisi kommentoida muihin blogeihin ja viljellä linkkejä kaikissa yhteyksissä. En kuitenkaan onnistunut löytämään yhtään blogini aihetta sivuavia sivustoja. Suomeksi ei näköjään kirjoiteta musiikkiblogeja, tai ne liittyvät ainoataan rock- ja hevimusiikkiin.
Kaikesta huolimatta oletan, että lukijoita tällekin blogille vielä löytyy.
Sinä, arvon lukija, voit aina auttaa esim. kommentoimalla(jotta tiedän olemassa olostasi) tai kertomalla sivusta internetissä, sopivassa asiayhteydessä tietenkin.

19.9.2009
Hyviä ja huonoja uutisia!
Huonoja sikäli, että huoltoliike ei kyennyt korjaamaan tietokonettani. Hermoja koettelevia nuo laitteet...pah.
Hyvää on se, että pääsen varakoneella internettiin ja pystyn kuunnella musiikkia. Mikään ei siis teoriassa estä blogin päivitystä. Eiköhän siis pian ala uutta juttua pukkaamaan!

8.9.2009
Kone levisi täysin ja en saanut edes käyttöjärjestelmää asennettua. Tästä johtuen tiedossa huonolla mäihällä pitkähkö tauko päivitysten osalta.

7.9.2009
Olen jälleen päivitellyt blogia yllättävän ahkerasti. Sain myös korjattua pari ulkoasullista "vikaa".
Lisäki Google on ilokseni lisännyt sivuston indeksiinsä, joten eiköhän tänne löydä pian joku eksyvä sielu.
Mietin, olisiko blogi pitänyt kirjoittaa englanniksi. Toisaalta aiheet sivuavat usein Suomea ja vastaavaa suomenkielistä blogia ei ole olemassa. Sitä paitsi englanniksi kirjoittaminen on huomattavasti vaativampaa ja hitaampaa. Siinä 3 tärkeintä syytä.

28.8.2009
Olen ehtinyt kirjoittaa 3 uutta artikkelia/arviota. Kuten olette huomanneet, genre vaihtelee.
Olen tehnyt myös ulkoasullisia parannuksia, joihin olen suhteellisen tyytyväinen. Lisäsin chatin, jonne voitte kirjoittaa mitä lystäätte.
Tätä kirjoitusta tuskin lukee kukaan. Puhun siis itsekseni. Sivu ei ole vielä indexoitu googlen toimesta, joten blogin olemassaolosta tietää vain ehkä 2-4 henkilöä.

23.8.2009
Jep. Olen nyt saanut blogin pystyyn. Tuli valittua todella monimutkainen ulkoasu ja edelleenkin on muutamia ongelmia sen kanssa. Esim. tekstin avaamiseksi on painettava linkkiä "read more". En todennäköisesti saa vaihdettua sitä suomenkielelle. Mutta ei pitäisi mokoman jättää ketään neuvottomaksi.
Ulkoasu alkaa olla täynnä ja jossain vaiheessa saan vanhasta blogista siirrettyjen viestien seurauksi uuttaa materiaalia ;)

1 kommentti:

Markku Kuoppamäki kirjoitti...

Kenen blogi tämä on? Kuka tätä pitää? En löydä mistään tietoa. Haluaisin käyttää blogitekstejä lähteenä, ja viitteeseen pitäisi merkitä tekijä.

Suosituimmat artikkelit