torstaina, helmikuuta 18, 2010

Viikon 7 viisikko

Vaihteeksi kappaleet jälleen suorakuuntelumuodossa


1. Put On Your Sunday Clothes
Sävellys & sanoitus: Jerry Herman - Esitys: Barbra Streisand & kump. sekä Lionel Newman ja 20th Century Fox Studio-orkesteri - Vuosi: 1969

Filmiadaptaatio vuoden 1965 Broadway-musikaalista Hello, Dolly! kahmi 3 Oscaria ja oli ehdolla 4 muuhun kategoriaan. Se oli samalla 40-luvulta alkaneen musikaalin "kultakauden" viimeisiä suurmenestyksiä.
Elokuvan ohjasi koreofrafi Gene Kelly (1912 - 1996) ja sen päärooleissa  nähtiin Barbra Streisand (s. 1942) sekä Walter Matthau (1920 - 2000).
Tämä hilpeä numero kuullaan myös Pixarin 2008 tieteiselokuvan Wall-E alussa.

Kuvakaappaus elokuvasta


2. Täh, tili punalla!!??
Sävellys: J. P. Suossa - Sovitus: Timi Mara - Esitys: Retuperän WBK harhaanjohtajanaan Kari-Pekka Rasite - Vuosi: 2002

Legendaarinen teekkaripalokuntaorkesteri Retuperän WBK on särkenyt korvia jo 1930-luvulta lähtien. Humoristisen kokoonpanon tuotemerkkiin kuuluu klassisen musiikin ja muiden tunnettujen teosten "oikein väärin soittaminen". Toinen määritelmä voisi olla "hallittu epävireisyys". Itse olen kuullut orkesterin soittoa useana vappuna Ullanlinnalla.
Tällä kertaa "retusoinnin" kohteeksi on joutunut Sousan (1854 - 1932) marssi Tähtilipun alla.


 Levyn "Uudemmasta ranskalaisesta Torwimusiikista" kansi


3. Que Sera Mi Vida
Sävellys & sanoitus: Daniel Vangarde, Jean Kluger & Nelly Byl - Esitys: Gibson Brothers - Vuosi: 1979

Ranskan departementilla Martiniquella syntyneet veljekset Chris, Patrick ja Alex Gibson tekivät läpimurtonsa 1979, kun diskohitti Cuba valloitti kärkisijoja ja myi kultaa useissa maissa. Mielestäni yhtyeen paras kappale on silti Que Sera Mi Vida (suomeksi sellainen on elämäni), joka on samaa tasoa Dschinghis Khanin Moskaun kanssa: mahdottoman hyvä diskokomppi ja sovitus. Kappale on melko pitkä.

Veljekset Gibson


4. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
Sävellys & sanoitus: Bono - Sovitus: Craig Armstrong - Esitys: U2 - Vuosi: 1995

Vuonna 1995 valmistunut Tim Burtonin ohjaama Batman Forever ei ollut parhaita Batman-leffoja maineikkaasta näyttelijäkaartista huolimatta. Elokuvan soundtrack oli silti rautaa. Sealin Kiss from a Rose ylsi USAn listakärkeen ja U2:n Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me ylsi niinikään monen maan musiikkilistan kärkeen. Kummatkin kappaleet olivat myös ehdolla MTV:n Movie Awardsin saajaksi 1996.

Singlen kansi


5. Eesti Aerobic
Sävellys: M.A.C.I - Sovitus: P.L.Z.I. - Sanoitus: Kari Hietalahti - Esitys: Vintiöt - Vuosi: 1995

Vuosina 1994 ja 1995 MTV3:lla pyörineen Vintiöt-sketsisarjan hauskimpia tuotoksia oli "virolainen" jumppaohjelma Kaido Kuukappin ja hänen Voimlemised kärpsed-ryhmän vetämänä. Sketsin pohjalta syntynyt Eesti Aerobic kuulosti erehdyttävän paljon oikealta virolta, ja samaa "tekoeestiä" on käytetty mm. Tallinkin mainoksessa.

"Voib harrastat tätä Frederiki titanici tahtis"

Mikä kappale miellytti sinua?

Ei kommentteja:

Suosituimmat artikkelit